Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
A csoki és a bor jó kombináció az elbutulás ellen |
|
|
Egyre több kutatás támasztja alá, hogy bizonyos élelmiszerek serkentik a memóriaműködést: a bogyós gyümölcsöket, kakaót, teát, szójatermékeket, bizonyos fűszereket és mértékkel bort fogyasztó embereknél később vagy egyáltalán nem jelentkezik az időskori elbutulás, sőt a Parkinson-kór kialakulása is kevésbé veszélyezteti őket.
A legnagyobb mennyiségben a gyümölcsökben és zöldségekben, a gabonafélékben, a kakaóban, a szójában, a teában és a borban (elsősorban vörösborban) előforduló úgynevezett flavonoidok a polifenolok (hidroxilcsoportot tartalmazó többgyűrűs vegyületek) egyik fő csoportját képviselik.
Tovább >>
|
|
A flavonoidok védenek a Parkinson-kórtól |
|
|
A flavonoidokban gazdag élelmiszerek, különösen a bogyós gyümölcsök hathatós védelmet nyújtanak a Parkinson-kórral szemben.
Flavonoidok a bogyós gyümölcsökön kívül többféle élelmiszerben, így az almában, a csokoládéban és a citrusfélékben is nagy mennyiségben előfordulnak. Ezek a vegyületek antioxidáns tulajdonságaik miatt védőhatást fejtenek ki bizonyos betegségekkel szemben.
A flavonoidok azonban nem mind egyenlők. Az amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézet (NIH) által finanszírozott tanulmány szerint csak a bogyós növényekben és más vörös/lila gyümölcsökben és zöldségekben előforduló antocianinok védik a férfiakat és a nőket egyaránt.
Tovább >>
|
|
Szépségápolás csokoládéval |
|
|
A csokoládé nemcsak az ízlelőbimbónkra hat, nemcsak boldoggá tesz bennünket, hanem a bőrünknek is élvezetet jelent. Mert bársonyosabb és fiatalabb lesz tőle!
A csokoládé szépít .A kakaó olyan, mint egy ásványianyag-raktár, rengeteg benne a vas. Amihez jön még a magnézium, a kálium, a cink és mangán, és ezek együttesen „felruházzák” a csokoládét antioxidáns tulajdonságokkal. Vagyis a csoki lassítja az idő előtti öregedési folyamatot.
Cikk folytatása>>
|
|
5 top étel a visszerek ellen |
|
|
Fekete áfonya
A sötét színű bogyós gyümölcsök királynője igazi jolly joker a visszérproblémák ellen (is): javítja a vérkeringést, erősíti a hajszálerek falát, és még gyulladáscsökkentő hatása is van, többek közt magas C-vitamin-tartalmának köszönhetően. A szintén antioxidáns hatású E-vitaminból ugyancsak sok van benne, így tényleg igazi csodaszer a koleszterinlerakódás, ezáltal a szívinfarktus megelőzéséhez, ahogy a memóriát is serkenti! Ma már a legtöbb piacon és nagyobb boltokban kapható, kerüljön belőle olykor a kosarunkba!
A cikk folytatatása az Nlcafen >>
|
|
7 energetizáló, frissítő szuperétel |
|
|
Az alábbi 7 szuperétel segítségével növelheted a teljesítményedet: legyen szó sportról, vagy munkáról.
|
|
Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
|